Bratislav V. Lekić, novinar: Za sva vremena Bitlsi (još jedna moja neobjavljena priča)


kako biti prvi na googlu

Битлси су најзначајнији бенд у историји комерцијалне музике. Овај ливерпушки бенд, ког су чинили: Џон Ленон, Ринго Стар и Џорџ Харисон постао је глобални феномен свих времена.


kako biti prvi na googlu

С њима је започела нова ера популарне музике и културе. Све што је рађено после њих, рађено је на темељима њиховог рада.

Рођен у ери такозваног хипи покрета, феномен Битса постао је прича за себе.

Ко год да ради историјски приказ двадесетог века, мораће да их спомене.

Они су утицали не само на промене унутар популарне музике него су били и социолошки и културолошки феномен који је оставио печат на све сфере културе.

Њихова појава и трајање равни су масовној хистерији. Колико су легендарне „бубе“ биле популарне говори и податак да ниједан бенд ни пре ни после њих није био истовремено на првих пет места Билбордове топ листе најслушанијих синглова.

Већ деценијама бенд прода више носача звука од још увек постојећих Ролингстонса.

Данас, кад неки нови или стари бенд, покуша да их имитира унапред ставља етикету плагијатора, јер њих је смешно копирати.

Са Битлсима је започела прича о савременој поп и рок култури . Тачније речено, она се може назвати културном револуцијијом.

Дете сам новог таласа, који је био запљуснуо и ове наше крајеве, али то је уједно био и последњи талас правог рокенрола, ког је убила, бићу слободан да кажем, дигитализација медија и модерна технологија.

Напомена: Братислав Лекић је најбољи ТВ новинар у Лесковцу. Поседује изванредну дикцију и боју гласа, а прилоге и пише и чита као понајбољи српски новинари и спикери.

Author: Danilo Kocić

1 thought on “Bratislav V. Lekić, novinar: Za sva vremena Bitlsi (još jedna moja neobjavljena priča)”

Zatvoreno za komentare.


kako biti prvi na googlu