Marija Ivanović: „Čarobna zemlja“, dečji roman


kako biti prvi na googlu


kako biti prvi na googlu

Ауторка дечијег романа, Марија Ивановић, која живи и ради у Лецу (општина Медвеђа), као самохрана мајка једне девојчице усудила се да својој ћерки испуни жељу и напише нешто што није могла нигде да прочита.

У њеној мисији, локална самоуправа општине Медвеђа је дала свој велики допринос и помогла да се њен првенац нађе на полицама књижара и угледа светлост дана.

Марија Ивановић је тим поводом први примерак дечијег романа „Чаробна земља“ поклонила председнику општине Медвеђа, Небојши Арсићу, уз дубоку захвалност свима који су њену молбу за новчану помоћ за штампање књиге, видели као пружање руке подршке онима који се усуде да остваре своје жеље.

Књига је намењена дечијем узрасту и може се наћи у свим боље снабдевеним књижарама  попут Делфи књижаре, Корисна књига, Нова поетика.

У овом роману намењеном деци, али у коме подједнако могу научити, или се бар подсетити и одрасли, ауторка као индиректни учесник приче, неприметно се склонила у страну и препустила га својој младој читалачкој публици да га читањем прихвате, усвоје, изаберу, њим се предодреде и у њему пронађу све емоције које се не налазе само на страницама књиге већ и дубоко у њиховим чистим дечјим душама.

Како у предговору пише, постоје деца са дубоким емоцијама, тј. она која живописно проживљавају и промишљају свет који их окружује. За такву децу свет маште и збиље у књижевности је свет у коме се напајају чаролијом, животношћу и умношћу, баш онакав какав вас чека ако зароните у роман авантуре и магије, мудрости и лепршаве дечје игре – у роман Чаробна земља Марије Ивановић. Породица из романа, Иванов живи у бојама веселе граје и слоге, три генерације својих чланова. Када се оближња Чаробна земља нађе у одсудном тренутку за сопствени опстанак, њихова представница Љупка Волетић биће принуђена да потражи помоћ од најмлађих. Тада ће четири невина дечја срца Лили, Дакијан, Ведрон и Јан својом чистотом, памећу и врлинама покушати да надиграју зло и таму и заувек ослободе свет од неправде, насиља, окрутности и пакости.

Author: Danilo Kocić


kako biti prvi na googlu