Медвеђа: Сањи Свиленковић награда „Милица Величковић“


kako biti prvi na googlu

Награду у новчаном износу од 20.000 динара, као ђаку генерације, добила је Сања Свиленковић из Бучумета, за одличан успех у току осмогодишњег школовања. Награда се додељује из Општинског фонда „Милица Величковић“ у знак сећања на покојну Милицу Величковић, изузетно талентовану девојку, која је остваривала изузетне резултате, како у школи, тако и у цртању, писању и другим областима. Новац у фонд пристиже са разних страна, од многобројних донатора, из буџета општине Медвеђа, као и продајом слика мајке покојне Милице, пензионисане наставнице ликовне културе.


kako biti prvi na googlu

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић, и председник Скупштине општине Медвеђа, Милан Стевановић, истакли су да је до сада био обичај да се ова награда додељују на Видовдан, али из оправданих разлога и актуелне ситуације, уручење одложено.

„Наша деца су скромна, вредна и културна, могу да се похвале и изузетним знањем које понесу из школских клупа. Поред похвале ученицима, заслуге иду и родитељима, учитељима и наставницима, чијим саветима, знањем и трудом, остварују запажене успехе и кроз даље школовање“, истакао је председника општине Медвеђа др Небојша Арсић приликом уручивања награде.

Author: Danilo Kocić


kako biti prvi na googlu