VLASOTINCE: Uradili stazu zdravlja


kako biti prvi na googlu

Власотинце добило „Стазу здравља“


kako biti prvi na googlu

Укупна вредност радова је 417.500 динара, а налази се на једном од најлепих крајолика града на обалама реке Власине

Власотинце – Град на обалама реке Власине добио је „Стазу здравља“, а истовремено је уређен Спомен парк по пројекту Завода за заштиту споменика културе из Ниша. Стаза здравља названа „Страње“, дуга је 1700 метара, обогаћена путоказима, амбијенталним сточићима и столицама. Укупна вредност радова  који су финансирани из буџета Туристичке организације општине Власотинце, је 417.500 динара, а налази се на једном од најлепих крајолика Власотинца.

– Ово место, осим културолошког, има и изузетан значај као део природне целине, јер је изнад градског језера. Стаза здравља “Страње” намењена је свих рекреативцима, спушта се и прати ток реке Власине, пролазећи поред купалишта, Пуклог камена, Мушког кладанчета, старе хидроелектране, до улаза у Чаробну долину – јединствену притоку реке Власине, коју ћемо, надам се, уредити следеће године”, каже Наташа Ђокић Живковић, директор Туристичке организације Власотинца.

Спомен парк Старо гробље подигнут је у знак сећања на борце пале за слободу у Другом светском рату. Грађен је од 1973. до 1975. године на доминантној заравни изнад града, а његова аутор је архитекта Богдан Богдановић. Ту је и мини амфитеатар, као и амфорни гранитни блокови које у које су уклесани стихови чувеног песника Васка Попе.

Author: Danilo Kocić


kako biti prvi na googlu