Sećanje na Boru Zdravkovića

ЛЕСКОВАЦ –  У Лесковачком културном центру синоћ је приређено књижевно вече ,,Сећање на Бору Здрав...

Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress.016) - Никола Милићевић, познати лесковачки новинар, главни уредник Нове...

Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

ЛЕСКОВАЦ – (PanoramaPress.016) - Драган Радовић, познати лесковачки песник, књижевни критичар, есе...

  • Sećanje na Boru Zdravkovića

    petak, 22 decembar 2017 11:52
  • Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

    sreda, 22 novembar 2017 13:59
  • Slem: Dragan Radović o Slobodanu Kostiću Kosti

    sreda, 22 novembar 2017 11:18

SUBNOR: Radoš Bajić naljutio borce!

četvrtak, 21 decembar 2017 13:26 Napisao 

ЛЕСКОВАЦ (PanoramaPress) - Градски одбор СУБНОР-а Лесковац упутио је редакцијама реаговање на писање редитеља и глумца Радоша Бајића, које oбјављујемо у целини.

Р Е А Г О В А Њ Е на напис у „Блицу“ од 16. децембра 2017. године под насловом: „Бајић: Моја серија се не бави историјом.“

            Господине Бајићу,

У време „мрачног“ социјалистичког система у коме сте и Ви, нажалост, сазревали, као човек који је стицао основна знања из области којом се данас бавите, ми би Вас можда ословили са „друже Бајићу“, али како се скоро сваког дана уверавамо да такву привилегију нисте залужили остаћемо при оваквом ословљавању у нади да ћете се потрудити да и то некако докажете. До сада то нисте успели иако сте изгледа умислили да сте нови просветитељ „заблуделих“ народних маса, које ето  нису ни свесне до које мере су биле жртве комунистичких „злотвора“ који су „жарили и палили“, али се нису сетили да запале и Скупштину земље и да је до задње игле опљачкају, као и све оно што је и Ваша генерација тешком муком стварала.

Како ћете, господине Бајићу, објаснити својим унуцима да се у време „комунистичких злотвора“ нисте побунили и показали им прави пут којим сада  покушавате да корачате. Ко сте Ви, јадни Бајићу, да поништавате пола века постојања једне од најугледнијих земаља Европе и ко Вам  даје за право да њеног творца разбијате у комаде без имало стида и гриже савести. Имате ли још снаге да се појављујете у јавним гласилима и настављате да се брукате покушавајући да новинарима објасните да сте заражени мржњом, која је више за жаљење, него  за презир.

Немамо ништа против да снимате и даље серије, које Вам други плаћа, а Ви западате у бес кад Вам неку од таквих не одобре, јер су Вам потребне добре паре како би упослили целу своју породицу, али да тврдите да се ваше серије не баве историјом више је него жалосно. Па, Ви све више падате у агонију мржње и сад више не знате шта хоћете.

Српско село приказано у серији „Село гори, а баба се чешља“ по  Вама није никаква историја одређеног села, људи, карактера, културног нивоа, или „Равна гора“, која је за Вас светиња и жалосни покушај да оперете део мрачне прошлости Србије који заудара на четништво и, такође није историја наше земље у трагичним периодима њеног развоја. Додуше  нисмо сигурни да можда не би поменули и Савез удружења четника краљевске ослободилачке војске да случајно постоји.

Ако за Вас постојање и рад СУБНОР-а, који тако често са уживањем помињете у овој најновијој серији, која, узгред буду речено, представља велику бруку за културу Србије, није значајан део српске историје у пола века њеног и свог постојања, није историја ове земље, биће, ако је жив, бити постиђен и Ваш учитељ. Ако један од старијих инвалида, који носи стално одличја из рата, или ако СУБНОР-у треба понудити да продаје женске гаће или спасава из затвора криминалце није више од одвратног „уметничког“ израза, онда је Ваше образовање у озбиљној кризи. Ако Србију, као горду Републику СФРЈ називате казаматом, онда је требало да Ви први будете у једном од таквих „злотворског“ апартмана, како је не би даље блатили. А што се тиче Северне Кореје у коју са уживањем шаљете чланове СУБНОР-а Ви не можете бити достојни  ни такве земље. Па добро, бре, господине Бајићу, ако сте направили једну од најодвратнијих серија у својој каријери, немојте бар да се појављујете у јавности. Ућутитите и стидите се.

Градско одбор СУБНОР-а Лесковца      

Pročitano 57 puta

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz