Danilo Kocić: Crkva "Odžaklija" u Leskovcu

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress) -Црква Свете Богородице, позната у Лесковцу под именом „Оџаклија“, једи...

Sećanje na Boru Zdravkovića

ЛЕСКОВАЦ –  У Лесковачком културном центру синоћ је приређено књижевно вече ,,Сећање на Бору Здрав...

Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress.016) - Никола Милићевић, познати лесковачки новинар, главни уредник Нове...

  • Danilo Kocić: Crkva "Odžaklija" u Leskovcu

    petak, 16 februar 2018 17:39
  • Sećanje na Boru Zdravkovića

    petak, 22 decembar 2017 11:52
  • Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

    sreda, 22 novembar 2017 13:59

Vlasotince: Opštinski štab proglasio vanrednu situaciju

subota, 02 decembar 2017 15:18 Napisao 

VLASOTINCE (PanoramaPress) - Opštinski štab za vanredne situacije u Vlasotincu proglasio je vanrednu situaciju na delu teritorije opštine, u naseljenim mestima Vlasotince, Šišava, Donja Lomnica, Orašje, Kukavica i Sredor.

Obilne padavine i naglo otapanje snega u periodu od 30.11. do 1.12. uslovili su izlivanje bujičnih potoka i atmosferskih voda, što je dovelo do oštećenja pojedinih deonica na opštinskim i mahalskim putevima, mostovima i propustima, a samim tim i do prekida saobraćaja. Zbog povećane mutnoće reke Vlasine, juče je došlo do prekida i u vodosnabdevanju.

Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince zaključio je da i pored angažovanja raspoloživih sredstava i mehanizacije nije moguće rešiti sve nastale probleme, zbog čega je proglašena vanredna situacija na delu teritorije kako bi mogla da se angažuje dodatna mehanizacija sa ciljem da se normalizuju uslovi života i rada stanovništva na ugroženom području.

U Vlasotincu i okolnim mestima danas kruže tri cisterne koje snabdevaju stanovništvo i institucije vodom za piće. Tako se jedna nalazi kod Doma zdrvalja i reagovaće po hitnim pozivima, a broj vozača cisterne je 063/106-57-86. Druga će u toku dana biti na relaciji leskovački put, ulice 29.novembra, 12.brigade, Nemanjina, 22.dvizije, naselja Manastirište i Boljare, ulice Milentija Popovića i Vlasinska i naselja Konopnica, batulovce i Stajkovce. Broj vozača cisterne je 064/482-18-37. Treća cisterna je na relaciji zgrada opštine, ulice Ive Lole Ribara, Vuka Karadžića, Mije Milenkovića, naselja Šišava, Lomnica, Kamenica, motel Gunjetinac, Orašje, Kukavica, Ladovica, Prilepac i Gložane. Broj telefona vozača ove cisterne je 061/268-30-51.

U vlasotinačkom “Vodovodu” kažu da se do kraja dana očekuje normalizacija vodosnabdevanja, ali da će se voda, kada bude stigla, koristiti samo u tehničke svrhe dok Zavod za javno zdravlje Leskovac ne potvrdi njenu higijensku ispravnost.

Pročitano 99 puta Poslednji put izmenjeno subota, 02 decembar 2017 15:20

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz