Danilo Kocić: Crkva "Odžaklija" u Leskovcu

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress) -Црква Свете Богородице, позната у Лесковцу под именом „Оџаклија“, једи...

Sećanje na Boru Zdravkovića

ЛЕСКОВАЦ –  У Лесковачком културном центру синоћ је приређено књижевно вече ,,Сећање на Бору Здрав...

Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

ЛЕСКОВАЦ - (PanoramaPress.016) - Никола Милићевић, познати лесковачки новинар, главни уредник Нове...

  • Danilo Kocić: Crkva "Odžaklija" u Leskovcu

    petak, 16 februar 2018 17:39
  • Sećanje na Boru Zdravkovića

    petak, 22 decembar 2017 11:52
  • Slem - Nikola Milićević, novinar: Miodrag Veličković, izlaganje

    sreda, 22 novembar 2017 13:59

Leskovac: Dobitnici Oktobarske nagrade 2017.

utorak, 10 oktobar 2017 06:52 Napisao 

LESKOVAC (PanoramaPress.016) - Jednoglasnom odlukom odbornika Skupštine, dobitnici Oktobarske nagrade Leskovca, koja se dodeljuje 11. oktobra, na Dan grada.

Dobitnici medalje grada su: Marko Stojanović, strip autor i ovogodišnji laureat  priznanja za doprinos srpskom stripu za 2017. godinu na Međunarodnom salonu stripa u Beogradu, a za izuzetan doprinos razvoju stripa i promociji Leskovca u nacionalnim i međunarodnim okvirima. Dobitnik priznanja je i slikar Bratislav Bata Anđelković, donator i dobitnik brojnih nacionalnih i međunarodnih priznanja za izuzetan dopsrinos razvoju slikarstva i promociji Leskovca. Leskovački kulturni centar je ovu nagradu dobio za organizaciji Festivala filmske režije LIFFE, koji je proteklih 10 godina okupio najveći broj reditelja i glumačka imena iz Srbije i bivše Jugoslavije, postavši tako najrespektabilniji festival u regionu. Kamerni orkestar Amoroso, koji ove godine obeležava 15 godina od formiranja, medalju dobija zbog izuzetnog doprinosa na razvoju muzičke kulture u Leskovcu i svetu. Dobitnik medalje je i Gradski dečju hor „Zvezdice“ za izuzetne rezultate na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, aformaciju tradicije horskog pevanja i promociju Leskovca kroz, takođe, 15 godina rada.

Pohvale su dobili: dr Gordana Savić, direktorka Ustanove za odrasle i starije „Leskovac“ zbog doprinosa pružanja socijalnih usluga starjim licima, Jelena Stanojević, trener karate kluba UNSU Leskovac, za uspešne rezultate u sportu i promociji Leskovca, Dragan Đokić, master matematičar, doktorant matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, za ostaverene rezultate tokom školovanja, JKP Vodovod za doprinos u unapređenju uslova vodosnabdevanja i društveno odgovorno ponašanje, IGM „Mladost“ za razvoj proizvodnje građevinskog materijala i razvoj privrednog ambijenta u gradu na Veternici, SZTR DITS Leskovac za rezultate u proizvodnji i prometu nameštaja i tekstilnih proizvoda i razvoj privrednog ambijenta i Centar za socijalni rad za ostvarene rezultate u oblasti socijalne zaštite i doprinos sveukupnom poboljšanju kvaliteta socijalne zaštite.

Sa po 100.000 dinara na Dan grada nagradiće se 11 studenata i učenika za odlične uspehe tokom školovanja, kao  i sportista za izuzetne rezultate ostvarene u Srbiji i na međunarodnim takmičenjima. To su: Milica Jovanović, diplomirani teoretičar umetnosti, Milica Ristić, student doktorskih studija, Viktor Dimitrijević, učenik OŠ „Josif Kostić“, Aleksandra Ljubenović, učenica drugog razreda Gimnazije, Marija Popović, učenica trećeg razreda Gimnazije, Nebojša Stefanović, ultramaratonac, Aleksandar Stojadinović, potporučnik u Vojsci Srbije, pilot helikoptera, Petar Bojović, student četvrte godine teorijske i eksperimentalne fizike, Jelena Todorović, student četvrte godine ekonomskog fakulteta i Novak Stamenković, student četvrte godine ekonomskog fakulteta.

Najveće oktobarsko priznanje, titula počasnog građanina, ove godine nije dodeljena. Dobitnici su: Slobodan Milošević, nekadašnji predsednik Srbije, Miodrag Stojković, genetičar, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao prvi potpredsednik Vlade Srbije i episkop niški, sada srpski patrijarh Irinej.

Pročitano 281 puta Poslednji put izmenjeno utorak, 10 oktobar 2017 06:54

Ostavi komentar

Proverite da li ste uneli sve potrebne informacije gde je naznačeno (*). HTML kod nije dozvoljen.

Prelistavanje.rs Leskovac.biz